Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Sốt kem đậu gà / Hummus

  • 1 cốc đậu gà chín
  • 1/2 quả chanh vắt lấy nước
  • 1 dúm muối biển
  • 1 thìa cà phê đầy bơ vừng lức
  • 1 thìa canh dầu thực vật

Cho đậu gà vào máy xay nhuyễn. Thêm chút nước lọc cho dễ xay nếu cần.

Cho nước chanh, nêm muối biển, bơ vừng lức, xay đều.

Vừa xay vừa rót dầu thực vật vào.

Cho thêm các loại gia vị (nghệ, cumin, gừng, ớt,..), rau thơm (rau mùi, thì là, bạc hà,...)... nếu thích.

~~~~

  • 1 cup of chickpeas (also called garbanzo beans)
  • 1/2 fresh lemon, take juice
  • 1 teaspoon of tahini
  • 1 tablespoons vegetable oil
  • a little bit of sea salt
  • 2 to 3 tablespoons water

In the bowl of a food processor, combine chickpeas, tahini and lemon juice.

Process for 1 minute. Scrape sides and bottom of bowl then turn on and process until thick and quite smooth.

Add the olive oil, the salt. Process for 30 seconds, scrape sides and bottom of bowl then process another 30 seconds.

Tag(s) : #Sốt chay - Vegan Sauce, #Sốt kem đậu gà, #Hummus, #Đậu gà - Chickpea, #Bơ vừng - Tahini

Share this post

Repost 0