Nguyên liệu:
- 200 gr đậu phụ mềm
- 3 thìa canh đầy men mầm mạch nha hoặc men dinh dưỡng (nutritional yeast)
- 1 thìa canh nước chanh vắt
- 1 thìa tương Tamari
- xíu bột tỏi khô (nếu không kiêng)
- 1 -2 thìa canh nước lọc (nếu cần)
Cách làm:
- Cho tất cả nguyên liệu vào máy xay nhuyễn, sánh là được (cho thêm chút nước lọc tùy theo độ mềm của đậu phụ và độ lỏng sánh mong muốn)
- Sốt kem phô-mai có thể dùng để ăn với chả, phủ lên pizza, cho vào sand-wich, ăn cùng sa-lát, vv
~~~~~~
Ingredients:
- 200 gr silken tofu
- 3 tablespoons full yeast malt
- 1 tablespoon lemon juice
- 1 tablespoon Tamari sauce
- a little garlic powder (if you like)
Preparation:
Blend everything together until it's very smooth.
This vegan cream cheese can be eaten with rolls, pizza covered, for at sandwichs, salad, etc.
~~~~~
Recipes inspired from
Olives for Dinner | Vegan Recipes and Photography: Fresh Vegan Mozzarella Pizza
The first time I tried beautifully melted and releases an amazing cheesy aroma. Daiya was at Pizza Pi in Seattle, Washington, about two years ago. I hadn't had cheese or anything cheese-like for the
http://www.olivesfordinner.com/2012/03/fresh-vegan-mozzarella-pizza.html