750 grammes
All our cooking blogs Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Nước mắm chay (cho bánh cuốn) - Vegan sauce (for steamed rice rolls)

Có rất nhiều cách pha nước chấm, mỗi món ăn cần có một kiểu nước chấm riêng. Sau đây là một cách pha nước chấm chay để ăn với bánh cuốn:

Nguyên liệu:

  • 2 thìa canh nước mắm chay
  • 4 thìa canh đường thô nâu
  • 8 thìa canh nước lọc
  • Ớt (tùy ý), tiêu

Cách làm:

Hòa nước mắm chay, đường, nước lọc vào nhau trong một cái bát.

Băm nhỏ ớt cho vào bát (lượng ớt tùy theo bạn có thích ăn cay không)

Rắc tiêu.

---//---

There are many ways to mix sauce, each dish should have a particular style sauce. Here is a method to make a vegetarian "fish sauce" to eat with vietnamese spring rolls:

Ingredients:

  • 2 tablespoons vegan fish sauce
  • 4 tablespoons brown raw sugar
  • 8 tablespoons water
  • Peppers (optional), pepper

Method:
Mix vegan fish sauce, sugar, water together in a bowl.
Chopped peppers to bowl (depending of you like very spicy food or not)
Sprinkle with pepper.

Tag(s) : #Sốt chay - Vegan Sauce, #Mắm nêm chay - Vegan Sauce, #Nước chấm chay - Vegan Sauce
Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe: